Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
LenVitol®
Siemię lniane złociste
Propozycja przygotowania:
1 łyżkę siemienia lnianego zalać 3/4 szklanki ciepłej wody. Odczekać kilka minut często mieszając. Pić 2-3 razy dziennie. Siemię lniane można przed zalaniem wodą również zemleć. Kleik przygotowany ze zmielonego siemienia lnianego można spożywać z dodatkiem mleka, lub jogurtu. Mielone siemię lniane można dodawać także do zup, pieczywa, sosów, płatków śniadaniowych oraz pasty przygotowanej na bazie oleju lnianego i białe.
Uwaga! Siemię lniane należy zemleć na świeżo bezpośrednio przed dodaniem do potraw.
Składniki:
złociste nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum L.)
Przechowywanie:
przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu.
Miejsce lub kraj pochodzenia: A-UE, B-USA, C-Mołdawia.